środa, 9 marca 2011

Deserek-pucharek

Wafelkowe pucharki czysto wegańskie znalazłam w Kauflandzie :)
Napełnione bananami, herbatnikami o roślinnym składzie, a na wierzchu polane bitym mlekiem kokosowym :)



Robienie bitego mleka:

pół puszki gęstego mleka kokosowego zmiksować z łyżką cukru pudru. Jeśli ktoś lubi, można dodać łyżeczkę soku z limonki, ale ja nie dodawałam i wg mnie też było dobre :)
Takie bite mleko kokosowe nadaje się wszędzie tam, gdzie tradycyjnie daje się bitą mleczną śmietanę.



1 komentarz:

Kasia pisze...

Wyglądają pysznie :D Choć bym pewno dodała więcej czereśni i mniej cytrusów, bo uwielbiam czereśnie. Ale za to inni wolą cytrusowo-egzotycznie. Ubijanie mleka kokosowego w ten sam sposób jak bitą śmietanę jest tajemnicą profesjonalnych kucharzy :) Wielu o tym nie wie...