"Puszkowe" pączki i blogowe faworki :)
Pączki wg przepisu z Puszki, ktory można zobaczyć tutaj: http://puszka.pl/przepis/4100-paczki_weganskie.html
Z dodatkiem tofu, którego potem w smaku nie czuć, ale które daje większą puszystość ciasta.
Wykonałam 3 rodzaje nadzienia- makowe, czekoladowe (z kremu czekoladowo0orzechowego z Tesco), i malinowe :)
Malinowe, wg mnie najlapsze :)
I faworki z przepisu z tego blogu: http://daryziemi.blogspot.com/2009/09/faworki-chrusciki.html
Tam też można zobaczyć przepis :) Z cynamonem i gałką muszkatałową.
Są przepszyne, ale lekko odbiegają smakiem od tradycyjnych "jajecznych" faworków.
Co zresztą wychodzi im na plus :)
I jeszcze jedna fajna wiadomość- zostałam dołączona do programu empatii http://empatia.pl/program
2 komentarze:
nadziane pączki są super!
dziękuje za naprowadzenie mnie na super strony takie jak epatia! xox
Prześlij komentarz