To obiadek, kórym zostaliśmy wczoraj uraczeni po przyjeździe do moich rodziców :)
Szpinakowo- makaronowo-tofuowy :)
Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku
pół opakowania ugotowanego makaronu
jedno naturalne tofu
1 cebulka
2 zabki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatałowa
pół szklanki mleka sojowego, łyżka margaryny wegańskiej, łyżka mąki,
łyżeczka musztardy
Robienie:
Podsmażyć cebulkę, czosnek, następnie dodać szpinak i na końcu pokruszone tofu.
Doprawić solą i pieprzem, dodać do ugotowanego makaronu, wymieszać.
Ułożyć w nasmarowanej formie do pieczenia, zalać na wierzchu sosem beszamelowym przygotowanym wg schematu:
Rozpuścić w garnczku margarynę z maka, powoli odlewać mleko sojowe i mieszając zagotować. Dodać gałkę i musztardę.
Zapiekankę piec 40-50 min.
3 komentarze:
wygląda super! aż się głodna zrobiłam :)
już wiem co jutro na obiad :)
uwielbiam zarówno szpinak jak i tofu, muszę spróbować :)
Prześlij komentarz